Kast opknappen

Nu inmiddels alweer een aantal weken terug vonden mijn moeder en ik in Friesland deze Biedermeier meidenkast. In een winkeltje die zo vol stond met leuke en vintage spulletjes dat je niet wist waar je moest kijken, en erger nog, ook niet wist waar je moest lopen… want alles stond opgestapeld, dus als je ook maar één dingetje omgooide…dan had je een probleem! haha.  Toen we buiten stonden om het kastje te bekijken, stond er toevallig een lampenpoot naast. Toevallig was mijn moeder hier al tijden naar op zoek, dus die ging ook meteen zonder twijfel mee naar huis!

Maargoed, we waren op vakantie, dus dat betekend, in een tent… en om dat met een kast aan te komen was natuurlijk geen optie. Die avond hadden we een oude auto kunnen huren. En wat voor eentje zeg! Hij rammelde aan alle kanten, stonk, en trilde zodra we iets harder reden haha! Maargoed het was een unieke ervaring, helemaal omdat we de deuren open moesten laten omdat de kast anders alsnog niet in de auto paste en de lampenpoot er los op lag en met elk iets grotere hobbel omhoog schoot en daardoor weg kon rollen.

20150723_185116

Toen we deze rit overleefd hadden en de kast veilig in onze woonkamer stond in Overijssel, reden we weer terug naar ons tentje om weer verder van de vakantie te genieten. (maar toch nog elke dag denkend aan deze kast natuurlijk…)

In de kast zat helaas houtworm, dus die moesten we eerst goed behandelen, want als het aan ons lag waren we meteen begonnen met schuren! Toen de kast in de behandeling stond gingen we verf halen, maarja, het idee was een beetje crème wit, maar bij de winkel kregen we een flyer waar wel 20 tinten van dat thema wit in stonden. Ze waren toch net allemaal even anders maar vind dan maar eens de juiste kleur. We hebben uiteindelijk ( naar een hele tijd twijfelen… want dan was die goed, maar nee dan toch die.. of he, die hebben we nog niet eerder gezien, die is ook mooi…) de juiste kleur gevonden en hebben we hem besteld. Het is een soort kalkverf, dus mat en fijn om mee te verven.

Maar wat fijn dat we eindelijk konden gaan schuren, waar we alleen achter kwamen tijdens het schuren was dat er een bepaalde (was)laag over de beits was heen gesmeerd wat enorm hardnekkig was. En omdat we de kast met de hand schuurden hadden we naar een hele dag schuren geen vingers meer over. Toen hebben toch maar een schuurmachine aangeschaft….wat een verlichting was dat zeg!


Nou, nadat hij goed geschuurd was, en afgenomen, konden we de eerste laag grondverf aanbrengen. Het leuke is, is dat je bij de eerste laag verschrikkelijk veel verschil ziet, van bruin naar wit. En dat motiveert je om weer door te gaan met de tweede laag.

20150805_155532

Naar de tweede laag grondverf, heeft mijn moeder zelf extra schappen in de kast gemaakt, (die los staat zodat de kast niet beschadigd raakt) want de linkerkant van de kast was eerst een hangruimte voor kleding.

 

Nou en toen uiteindelijk ook de 2 lagen kalkverf op de kast zaten was hij af! En wauw, we zijn er zo blij mee!
We hebben maar meteen de lampenpoot mee geschilderd om in hetzelfde kleurenpallet te blijven.

Wat vinden jullie van de kast? Laat het me weten in een reactie! ; )

Liefs,
Sarah

Advertenties

3 gedachtes over “Kast opknappen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s