Plantengepraat

De Pannenkoekenplant, een pilea, is een prachtig plantje die al tijden op mijn planten wishlist stond. Ik wilde wachten tot ik hem eens ergens per toeval tegen kwam maar nu heb ik inmiddels 3 kleine stekjes gevonden van de pilea. Die ben ik nu aan het stekken tot het hopelijk een mooie volwassen plant word!

Het leuke van een pilea is dat de volwassen plant steeds weer kleine nieuwe stekjes bijmaakt die onder de moederplant groeien. Die kun je dus weer opnieuw stekken.

IMG_1798

Dit is hij dan, één van de 3 stekjes. En hij groeit hard! Er komen nu al een paar nieuwe blaadjes bij dus hij doet het erg goed gelukkig.

Ook heb ik twee bladeren van een pilea gestekt. Die zitten nu al ongeveer 2 maanden in het potje en hebben inmiddels al worteltjes gekweekt dus wie weet komen daar ook nog nieuwe mooie pannenkoekenplantjes uit!

IMG_1804

IMG_1826

Omdat ik niet zulke hele groene vingers heb was het toch nog best een uitdaging om plantjes te nemen en ook te laten (over)leven. Toen ik dit boekje in een kringloop vond in de buurt was het ineens een stuk leuker! Er staat veel informatie in met leuke woordgrappen en foto’s. Handig!

IMG_1821IMG_1825

Ik ga gewoon door met liefde & aandacht geven aan mijn kleine pileaplantje en hopelijk kan ik uiteindelijk meer mensen blijmaken met een stekje van deze prachtige plant!

***

 

Advertenties

10 gedachtes over “Plantengepraat

  1. Leuk artikel! En wat een goede vondst bij de kringloop, ik heb ook niet zulke groene vingers haha en toen ik laatst dit boekje in de winkel zag liggen heb ik hem gelijk maar op mijn ‘wishlist’ gezet want volgensmij is het een heel handig boekje..

    Ps. Je foto’s zijn goed gelukt!! Bevalt de camera al een beetje?! 😉

    Liked by 1 persoon

    • Ik kom dit boekje wel vaker tegen bij de kringloop, zou ik het voor je in de gaten houden? 🙂 En ja de camera bevalt heel goed! Heerlijk om mee te fotograferen en om te oefenen!!

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s